Judici contra el principal grup nazi del país: 18 neonazis assentats al banc dels acusats.

Redactat per admin el 16 f, 2014 Categories: General , Nota de premsa

Nou anys després de la dissolució de l’organització xenòfoba FAS, Front Antisitema, ha començat el judici contra 18 neonazis: un regidor ultradretà d’Espanya 2.000, Pedro Cuevas, l’assassí confés de Guillem Agulló, dos 2 militars  i 14 persones de la FAS.

La fiscalia demana diverses penes de presó als acusats, tots estan acusats de formar part d’una associació il·lícita(amb una estructura jeràrquica i rígida disciplina)  i alguns de tinença d’armes.

Segons el Fiscal, FAS es dedicava a fer «proselitisme i adoctrinament de la ideologia nacionalsocialista» a través de webs i de conferències a la seva seu social. A més a més, els acusats incitaven a l’ús de la violència contra determinades persones per raó de les seves creences religioses, origen o orientació sexual, i justificaven la repressió del règim d’Adolf  Hitler contra el poble jueu, a més de negar l’existència de l’Holocaust. El grup anava de «caceres» de joves  antifeixistes o immigrants, i es finançava amb la venda d’armes il·legals per internet a Espanya i fins i tot a l’estranger i amb la venda d’efectes relacionats amb la ideologia nazi i amb les quotes dels membres.

L’acusació particular, integrada pel Moviment contra la Intolerància i més entitats i partits d’esquerres i nacionalistes del País Valencià, remarca que es tracta del procés més important a l’estat espanyol contra neonazis i confia que serveixi per a posar fi a la impunitat del feixisme. Tot i això, en aquest judici hi ha algunes coses que no s’entenen: hi ha indicis que es pot tractar d’una organització terrorista, per tant, s’hauria de jutjar a l’Audiència, s’han destruït armes que eren proves clau per aquest judici, i alguns dels acusats no s’han presentat al judici.

El secretari general d’Acció Cultural, Toni Gisbert, que és el portaveu de l’acusació popular, va dir que tot i que moltes de les armes s’havien destruït, els jutjats en tenien informes i fotografies, i confiava que això no fos cap obstacle per a l’acusació. També alertava de l’augment dels delictes d’odi al País Valencià, per damunt de la mitjana a l’estat espanyol. Deia que l’any passat hi havia hagut quatre-centes agressions d’aquesta mena, tot i que deixava clar que no n’hi havia xifres oficials. Hi va haver, això sí, un centenar de denúncies.

Gisbert remarcava que havia baixat el nombre d’agressions a béns immobles (seus d’organitzacions) i havia augmentat el d’agressions verbals i físiques a persones. Els delictes són a ple dia, amb testimonis i en espais amb càmeres de vídeo. Els autors de les agressions fins i tot arriben a enregistrar-les i distribuir-les per les xarxes socials.

També posava en relleu la creixent alarma social: ‘Des de la transició, al País Valencià la violència feixista gaudeix d’impunitat, que constatem que és la causa primera de l’augment: la impunitat anima els violents.’ Els membres de l’acusació popular –deia Gisbert– es neguen a acceptar que aquests delictes siguin normals. I denuncien la passivitat amb què sovint actuen les forces de seguretat i la delegació del govern espanyol.

Més informació;

http://m.vilaweb.cat/noticia/4203251/20140714/judici-valencia-principal-grup-nazi-pais.html

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/els-neonazis-loperacio-panzer-judici-anys-despres-3377086

http://www.324.cat/video/5173211/altres/Judici-contra-lOperacio-Panzer

http://www.antifeixistes.org/7939_actualitzacio-constant-judici-per-loperacio-panzer-contra-18-nazis-valencians.htm