Condemnen l’atac als valors democràtics produït ahir al Parlament

Redactat per admin el 30 f, 2014 Categories: Nota de premsa

El col·lectiu Dignitat Democràtica, format per les associacions i col·lectius signants del ‘Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del Nazisme’ volem expressar el més enèrgic rebuig al lamentable atac als valors democràtics produït ahir en seu parlamentària.

Davant aquest fet les entitats denunciem:

-Que el Partit Popular, responsable de convidar el grup que va causar els incidents, hagi evitat condemnar el fet. Aquesta actitud se suma a altres actuacions d’aquest partit que no ha condemnat actituds feixistes ni ha condemnat el règim feixista de Francisco Franco i que ha justificat la presència de simbologia feixista incomplint així la Llei de memòria històrica.

-La passivitat de l’Estat espanyol davant manifestacions d’exaltació del feixisme i la seva nul·la voluntat de tipificar-les com a delicte. Recordem que l’Estat espanyol no ha transposat al seu ordenament jurídic el contingut de la Decisió Marc 2008/913/JAI relativa a la lluita contra determinades formes i manifestacions de racisme i xenofòbia. La data límit per transposar la directiva era el 28 de novembre de 2010.

El “Manifest per a la Dignitat Democràtica Davant la Banalització del Nazisme” http://www.manifestdignitat.cat va ser impulsat per la Fundació Catalunya, l’Associació  Catalana per a la Defensa dels Drets Humans i la Comissió per la Dignitat i compta amb l’adhesió de 68 entitats i Ajuntaments.

 

Barcelona,30 d’octubre de 2014