La Fiscalia desestima la denúncia sobre la banalització del nazisme contra Catalunya

Redactat per admin el 11 f, 2014 Categories: Nota de premsa
  • Imatge roda de premsa

    Imatge del dia que es va presentar la denúncia davant la Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya

    Les entitats signants de la denúncia, estudiaran portar el cas a organismes internacionals

 La Fiscalia Especial de Delictes de l’Odi i Discriminació a Catalunya ha desestimat la demanda que les entitats del Manifest per la Dignitat Democràtica va interposar el passat 15 d’octubre amb motiu de la propagació de comentaris banalitzadors del nazisme. La denúncia contemplava també les amenaces i la incitació a l’odi fomentada per part de persones de rellevància  pública.

Les entitats lamenten l’argumentació de la Fiscalia, i consideren força improbable una resposta dels poders públics espanyols. En conseqüència, la setmana vinent es reuniran per estudiar portar el cas a altres instàncies europees i internacionals.

Els impulsors de la denúncia critiquen durament el fet que l’Estat Espanyol encara no hagi inclòs a l’ordenament jurídic la Decisió Marc 2008/913/JAI relativa a la lluita contra determinades formes i manifestacions de racisme i xenofòbia mitjançant el Dret Penal. La data límit per transposar la directiva era el 28 de novembre de 2010.

La Fundació Catalunya Fons, l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans i  la Comissió per la Dignitat són les entitats que  van impulsar el manifest “Per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme”. Aquesta campanya  www.manifestdignitat.cat compta actualment amb 71 entitats d’àmbits com la cultura, la justícia, l’educació, el tercer sector i ajuntaments.

Barcelona, 11 de desembre de 2014